Update Ožujak 2016

2015. je bila godina promjena za mene / od preseljenja do novog posla, te drugih projekata i obveza. Čini se da bi 2016. mogla biti još dinamičnija. Zbog svega toga Money Mischief je vidio puno manje postova nego u prethodnim razdobljima. To ne znači da sam potpuno zaboravio na ovaj svoj mali projekt, koji mi je otvorio tolika vrata i bio pokretač većine promjena kao i katalizator za gomilu poznanstava i prijateljstava.

Monetarna politika je interesantna i dalje i žao mi je što nisam bio u mogućnosti kvalitetnije popratiti zbivanja, ali i cijeli niz zanimljivih papera koji su obilježili godinu.

Slično tome, sama ekonomija kroči naprijed i sve više je zanimljivih pitanja kao i metoda kojima bi se trebalo pozabaviti na blogu.

Na kraju krajeva, cilj ovog bloga je na neki način podijeliti moj put spoznaje s čitateljima. Sada sam dobio još jednu priliku za to, preko nove inicijative Jutarnjeg lista u kojoj ću sudjelovati.

Financijski leksikon za svakoga

Radi se o rubrici “Financijski leksikon za svakoga” i cilj je pokušati definirati neke pojmove koje srećemo svakodnevno na jednostavan način.  Izlaziti će svakog utorka u print i online izdanju i pozivam sve da me kontaktiraju u komentarima s pitanjima ili sugestijama koje bi pomogle u ispunjenju ovog cilja.

Moram priznati da je zadatak prilično složen s obzirom da je količina teksta ograničena kao i tip sadržaja koji mi na neki način traži da zakočim ekonomski worldview i pokušam obraditi pojam što jednostavnije. U svakom slučaju pokušati ću da ipak tekst bude razumljiv i koristan.

EPH je održao i konferenciju sa svima koji na ovaj ili onaj način imaju utjecaj na politike koje bi mogle pridonijeti cilju, a to je financijsko opismenjavanje. No samo opismenjavanje je samo početak i moguca potpora potrebnom setu politika. U RH imamo jako puno posla kako bi građani svoju financijsku budućnost shvatili kao i vlastitu odgovornost.

Money Mischief će također doživjeti određene promjene u bližoj budućnosti.

Prebaciti će se na novu domenu i eventualno novi dizajn. Nadam se da ću naći i vremena svaki tjedan i ovdje popratiti leksikon širim tekstom.

To su neke od novosti zasad.

Related Posts
Može li neoliberalizam spasiti Kinu?
Tjedni linkovi 24.12.13
Updateani Blogroll – što pratiti u 2013 pt.1
Deutschland, oh Deutschland (pt. 1)